Poslovne ideje: Zašto e-Store?

Naslovna / Poslovne ideje: Zašto e-Store?
  Feb 01, 2022     Admin Web  

Ako razmišljate o pokretanju neke vrste projekta kako biste zaradili, e-Store je nesumnjivo jedna od vaših najatraktivnijih opcija. Čak i ako nemate puno iskustva u segmentu, postoji veliki broj resurse i alate koji olakšavaju implementaciju internetskog poslovanja. U svakom slučaju, podijelit ćemo s Vama neke razloge zbog kojih je zgodno pokrenuti posao e-Shopa-a.

1. E-Shop će rasti između 13 i 25% u narednim godinama

Projekcije firme eMarketer pokazuju brzi rast e-Shopa između sada i 2025 godine. Potkraj prošle godine očekivao se rast od 1.6 milijardi dolara, ali do kraja 2025. očekuje se da će ta brojka porasti na 2.5 milijardi dolara. To govori da je to segment koji nudi velike koristi.

2. Možete zaraditi novac dok spavate

Kod tradicionalnih fizičkih kompanija lokacija je od prve važnosti, međutim, putem e-Shoa možete uspostaviti internetsku trgovinu sa vlastitom domenom i prodavati proizvode širom svijeta. Odnosno, za postizanje veće vidljivosti nije potrebna određena lokacija ili nekoliko preduzeća. Uz to, posao e-Shopa može raditi danonoćno, pa čak i kada spavate zarađujete novac.

3. Postavljanje e-Shopa je jednostavno

Pored činjenice da su se alati za e-Shop s vremenom poboljšali, sada postoje platforme za marketing s automatiziranim alatima i SEO-om, koji uvelike olakšavaju pokretanje poslovanja e-Shopa, čak i bez ulaganja puno novca.

4. 80% korisnika na internetu kupilo je putem interneta

A ovih 80% će samo rasti, stoga je ključ vlasnika e-Shopa uspostavljanje povjerenja i vjerodostojnosti među kupcima i potencijalnim kupcima. To uključuje razvoj atraktivne web lokacije e-Shopa koja se lako kreće, kao i stvaranje korisnog sadržaja za kupce.

Admin Web
  Poslovni Imenik BiH

Sarajevska ulica br. 1

72000 Zenica, BiH

Tel : +38761925110
Mail : info@bih-imenik.eu
No Zatvoreno

Ponedeljak-Četvrtak9:30 - 17:00
Petak9:30 - 12:30 i 14:00 - 17:00
Subota9:30 - 13:30

O nama

„Poslovni Imenik BiH“ je agencija za online marketing i promociju Vašeg poslovanja. Adresar koncipiran je na način da obezbjedi svakom posjetiocu mogućnost ostvarivanja saradnje sa nekom od firmi iz našeg imenika. Svjesni smo da je 21. vijek - era informacija a da je internet naj snažniji i naj efikasniji medij za promociju informacije.

Mapa Portala BiH-Imenik
Pregled Mape
  Vizija & Misija

Naš cilj je promocija poslovnih subjekata te povezivanje i spajanje istih... Također, za cilj imamo okupiti najveći broj uspješnih poslovnih subjekata iz naše zemlje na jednom mjestu. Mi smo tu da Vam budemo sigurna i efikasna podrška u cilju razvoja i uvezivanja domaćih kompanija i razvoja domaćih potencijala.

Love BiH

Banka Paypal