Sačekajte Trenutak...

Sačekajte Trenutak...

Privacy Policy

Ove informacije o prikupljanju i obradi ličnih podataka (“Izjava o privatnosti”) objašnjavaju Vam kako štitimo informacije o posjetiteljima prikupljenima putem ove web stranice (kako je definirano u nastavku). Ova Izjava o privatnosti odnosi se samo na web stranicu označenu kao BiH Imenik, u daljnjem tekstu “ova web stranica”.

Kontakt: Ako imate bilo kakvih pitanja o Izjavi o privatnosti, prikupljanju ili obradi podataka molimo da nas kontaktirate nainfo@bih-imenik.eu.

Prikupljanje i obrada ličnih podataka

Kao posjetitelj niste obvezni podnijeti vaše lične podatke za korištenje ove web stranice. Bez obzira na to, ova web stranica može prikupljati lične podatke koje posjetitelji dobrovoljno podnose. Ako je to slučaj (na web-stranici postoji neki sistem ili aplikacija koji se koriste za prikupljanje ili obradu ličnih podataka za razne svrhe, npr. Karijere) saglasnost s obradom vaših ličnih podataka prikupit će odgovarajući kontrolor ličnih podataka u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti ličnih podataka i dobit ćete informacije o prikupljanju i obradi ličnih podataka prije nego što bilo koji lični podatak bude preuzet ili obrađen.

Posebne kategorije ličnih podataka (posebno osjetljivi lični podaci) neće se prikupljati i obrađivati putem ove web stranice.

Podaci za prijavu, kolačići i web putokazi

Ova web lokacija prikuplja standardne podatke o zapisima, uključujući vašu IP adresu, vrstu preglednika i jezik, vrijeme pristupa. Kako bismo osigurali što bolje funkcioniranje web-stranice i omogućili poboljšanu navigaciju, mi ili naši davatelji koristimo kolačiće (male tekstualne datoteke koje se čuvaju u pretraživaču korisnika) ili web-putokaze (beacons-elektronske sličice koje omogućavaju praćenje broja posjetitelja koji su pristupili određenoj stranici ) za prikupljanje ukupnih podataka. Ne prikupljamo niti pohranjujemo pojedinačne kolačiće. Imamo pristup samo ukupnim podacima o kolačićima koje upotrebljavamo u funkcionalne svrhe. Dodatne informacije o načinu na koji koristimo kolačiće i druge tehnologije praćenja te kako ih kontrolirati možete naći u Uslovima korištenja kolačića.

Društvene mreže

Ova web stranica može koristiti aplikacije ili usluge društvenih mreža koje vam omogućuju dijeljenje sadržaja s drugim korisnicima (zajedno s aplikacijama za društvene mreže). Bilo koji lični podatak ili druga informacija koju možete podijeliti putem aplikacija društvenih mreža može biti pročitana, prikupljena ili korištena od strane drugih korisnika aplikacija za društvene mreže nad kojima imamo malu ili uopšte nemamo kontrolu. Stoga ne možemo biti odgovorni za upotrebu, zloupotrebu bilo kakvih ličnih podataka ili drugih informacija koje ste podijelili putem društvenih mreža.

Sigurnost informacija

Imamo na raspolaganju komercijalne standarde tehnologije i operativne sigurnosti da zaštitimo sve informacije koje nam posjetitelji osiguravaju putem web-stranice od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništavanja.

Prikupljanje informacija

Kao posjetitelj niste obavezni dati svoje lične podatke da biste koristili ovu web stranicu. Ova stranica skuplja samo lične podatke koje posjetitelji dobrovoljno daju. Takve informacije mogu sadržavati, ali se ne moraju ograničiti na, Vaše ime, funkciju, adresu kompanije, email adresu, telefon i broj faksa.

Mi ne tražimo podatke koji se odnose na rasu ili etničku pripadnost, vjerska uvjerenja, kažnjavanje, fizičko ili mentalno zdravlje ili seksualnu orijentaciju.

Cookies i web putokazi

Kako bi naša web stranica bila što dostupnija te kako bi Vaša navigacija bila što jednostavnija, koristit ćemo cokies (male tekstovne datoteke spremljene u pretraživaču korisnika) ili web putokaze (beacons – elektronske sličice koje omogućavaju praćenje broja posjetitelja koji su pristupili određenoj stranici) kako bismo sakupili agregatne podatke. Takve podatke koristit ćemo kako bismo pratili informacije u našim sistemima i identifikovali kategorije posjetitelja prema pokazateljima kao što su IP adresa, domena, vrsta pretraživača i broj posjećenih stranica. Dodatne informacije kako koristimo cookije i druge tehnologije za praćenje prometa i kako ih možete kontrolisati pogledajte na stranicama Uslovi korištenja cookija.

Korištenje inforamcija

Možete nam dostaviti Vaše lične podatke preko ovih web stranica, na primjer ako ste se registrovali kako bi pristupili određenim sadržajima, sudjelovali na nekom događaju, odgovorili na upitnik ili tražili određene informacije. U tim slučajevima, informacije koje nam pružite koristićemo kako bismo procesuirali Vaš zahtjev i u cilju poboljšanja ovih web stranica i usluga koje Vam nudimo. Također možemo koristiti vaše lične podatke u marketinške svrhe, za slanje promotivnih materijala ili obavještenja u vezi naših usluga a za koje smatramo da Vas mogu zanimati. Možemo Vas kontaktirati i za povratnu informaciju o uslugama koje pružamo ili u istraživačke svrhe. Vaši lični podaci mogu se koristiti i za zaštitu naših prava ili imovine, kao i naših korisnika u skladu sa pravnim postupkom.

  • Možete u bilo kojem trenutku zatražiti obustavu slanja e-mailova ili drugih materijala.

Otkrivanje podataka trećim osobama

Vaše lične podatke možemo dostaviti drugim članovima BiH Imenik mreže u cilju pružanja informacija koje Vas mogu zanimati ili radi provođenja istraživanja tržišta. Također, Vaše lične podatke možemo dostaviti drugim članovima BiH Imenik mreže i trećim licima kako bi odgovorili na Vaš zahtjev ili upit.

  • Lični podaci mogu se dati na uvid regulatornim i drugim vladinim agencijama ili trećim stranama kada je to nužno kako bi se ispunile zakonske ili regulativne obaveze ili zahtjevi u gore navedene svrhe.

Ukoliko nam dostavljate svoje lične podatke preko ove web stranice, pristajete na ovakav transfer Vaših podataka.

Zaštita podataka

Primjenili smo odgovarajuće standarde tehnološke i operativne zaštite kako bi zaštitili informacije dobivene od posjetitelja od mogućih gubitaka, zloupotrebe ili uništavanja.

Pitanja

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili Vas brine zaštita povjerljivih podataka prilikom korištenja web stranice, molimo uputite ih webmaster službi koristeći link Kontakt.